10 de juliol 2007

Canigó

Durada: 4 hores (2'30 h. de pujada i 1'30 h. de baixada)
Dificultat: Mitjana
Altitud: 2.784 metres
Desnivell: 634 metres
Data: 08 del Juliol del 2007
Integrants: Angels, David, Micky, Miriam, Núria, Richard, Roger, Sergi



El Canigó, muntanya amb una història i llegenda especial ja que es diu que totes les fogueres que s'encenen per Sant Joan a Catalunya provenen del foc del Canigó.

Per arribar al peu de l'ascensió del Canigó haurem d'arribar als voltants de Perpinyà (Catalunya Nord) i anar direcció Prades. Una vegada a Prades anirem cap a la població de Villerach, on agafarem un camí forestal de 23 Km. fins al refugi dels Cortalets (2.150 m.). El refugi és un lloc molt freqüentat inclús per persones que només hi van a passar el matí o a dinar



Una vegada arribats al refugi vam començar l'ascensió al pic que durarà aproximadament dues hores i mitja. Inicialment el camí és molt planer i fàcil de recórrer, fins que es voreja un llac (Pla dels Estanyols) i uns metres més amunt el camí comença a pujar amb una pendent una mica més pronunciada. A mig camí vam parar a fer un mos i recuperar forces per afrontar l'última part del camí, que tot i no ser complicat es fa més pedregós i fa que s'hagi d'anar més en compte per vigilar on es posa el peu. Finalment arribem al cim del Canigó i com us podeu imaginar les vistes són impressionants.

El descens es pel mateix camí i es realitza una mica més ràpid que la pujada tot i que la part més pedregosa obliga a tenir els cinc sentits posats en la baixada i les cames noten més la força del descens.

Si voleu veure l'àlbum de fotos complert de la pujada al Canigó, ho podeu fer aquí.

5 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Sergi no tens per que borrar els comentaris de les persones que miren el blog

Sergi Morancho ha dit...

Ei, no estaria malament que posesiu qui escriu els comentaris. Com a mínim per saber qui posa aquests missatges tant interessants, jejeje.

Anònim ha dit...

aixo es cullunut,tinc quue anar amb la donna a una muntaya maca i facil,estic molt content per les vostres explicacions. Amb podeu dir si es pot pujar amb bicicleta, moltes gracies. Pata Palo.

Sergi Morancho ha dit...

Ja veig que no teniu gaire feina vosaltres. Pobre Pata Palo. Per cert digueu-li que si, si que es pot pujar amb bicicleta, però dependrà de les marxes que tingui!